Sök
Stäng denna sökruta.

Morgonjogg med Lisa Nordén

Idag fick jag springa en runda med Lisa Nordén. Ja, det var säkert 30 andra pressmänniskor och bloggare med, men strunt i det. Jag klistrade mig fast vid Lisa och fick tillfälle att fråga ut henne om allt från träningsupplägg, favoritmellanmålet till hur hon återhämtar sig snabbt. 

Hur länge har hon tränat för att nå dit hon är idag?
Hon genomförde sin första triathlon år 2000. Då simmade hon bröstsim och cyklade på en cykel med pakethållare. Just då var det hästar som gällde, men året efter var hästen skadad och hon sprang mer och ställde upp igen …

Vilken alternativ träning kör hon?
– Mycket rehab, “tantövningar” och pilates.

Favorit mellanmål?
– Naturell yougurt med bär och musli eller keso med bär.

Hur perodiserar hon sin träning?
– Svårt att säga men i grova drag, mängd under vintern, fart när det blir vår och mer triathlonspecifikt när det börjar närma sig sommar.

Hur tränar hon mentalt?
– Jag går igenom det perfekta loppet, del för del vad jag ska göra och hur. Struntar i allt jag inte kan påverka, fokuserar bara punkt för punkt hur jag ska agera under varje del av loppet. Innan jag kliver av cykeln så funderar jag igenom exakt vad det är jag ska göra och i vilken ordning.

Efter loppet går jag igenom punkt för punkt med coachen vad som fungerade och vad som vi ska putsa mer på.

Återhämtning?
Lisa skrattade bara och sa att det var en av de saker hon varit sämst på, att bara sätta sig i ett rum och ha tråkigt. Kroppen ska ha tråkigt, då återhämtar den sig bäst.

Hon kör “rest on demand”. Varje morgon fyller hon i:
* Vilopuls
* Stressnivå
* Muskelömhet
* Trötthet
* Sömnkvalité
Skala 1–5 och så ser hennes coach åt vilket håll hon är på väg, är kroppen sliten är det ingen ide eller till och med dumt att vräka på med mer träning, då blir det vila. Men är hon fräsch så blir det träning.

Hur bearbetar hon stress, tävlingsnerver? 
– Genom att fokusera på att jag har gjort allt jag kan fram till den här stunden, nu är det bara att gå ut och njuta. Jag försöker att aldrig glömma att det ska vara kul, är det inte det tänker jag sluta.

Bad henne ge sina bästa tips till de som precis börjat med triathlon:

Lisas favorit löppass:

Här är skorna hon sprang under OS och i lördags. Silver och gulddojjerna alltså.

I lördags grät jag när jag såg Lisa gå i mål, och efter morgonens löpning så älskar jag henne. Vilken skön tjej, ödmjuk, trevlig och galet grym. Man vill verkligen att det ska gå bra för henne. Och det här med en Ironman var hon inte främmade för, om fem år sisådär. Misstänker att hon planerar hämta ett OS-guld innan hon byter distans.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

7 reaktioner på ”Morgonjogg med Lisa Nordén

  1. Åh vad skön Lisa verkar vara! Jag förstår att du är mycket glad som fick chansen att träffa henne. Jag länkar till det här blogginlägget så att förhoppningsvis flera får ta del av hennes tips!

  2. Håller med Åsa, vilket bra inlägg från pressträffen. Jag vill inte veta om några mer skor på marknaden, jag vill ju veta allt om Lisa!
    Jag hade också velat vara där! Får hoppas jag träffar på Lisa någon annan gång! Hon verkar stencool!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *