4 Comments

 1. Träningsglädje
  1 July, 2012 @ 20:45

  okej lantto, grejer jag inte fattar:
  det måste vara sjuuuukt läskigt att ta steget ut ur planet!
  hur gör man första gången man hoppar (själv)? hur var din känsla?
  hur styr man när man inte har skärm??

  Reply

  • Sofie
   1 July, 2012 @ 21:01

   Blir så glad när du frågar! Jag vet att jag skriver om det som det vore det mest naturliga i livet, men vet såklart att det för de flesta inte är det. Jag har hoppat mer än hälften av mitt liv, så det känns som en väldigt naturlig del av mitt liv 🙂

   Att ta steget ut från flyplanet är som du ser på bilderna sjukt kul.
   Klart det känns skrämmade när man gör det första gångerna, men helt ärligt så känns det bara roligt nu. När man känner att man har kontroll på utrustningen, packat den så noga man bara kan och övat så mycket man kan på marken så känns det mest bara roligt.
   Första gången man hoppar själv så har man två instruktörer med sig, och det hoppet går ut på att falla stabilt, lära sig kolla höjden. Öva på att dra sin fallskärm för att sedan dra den… Vi instruktörer är där bara för att säga till om det finns något man kan göra bättre (vi kommunicerar genom handtecken) och finnas tillhands om något går fel (man blir ostabil eller glömmer bort att dra sin fallskärm mm)
   Minnet från mitt första hopp är mest “jösses vad det blåser” och POFF nu hänger jag i fallskärm…
   När man faller fritt så använder man sin kropp för att styra och det är DEN känslan jag älskar. Fullkomligt älskar! Helt fri, inga begränsningar åt något håll… Ligger du på magen och trycker ner en axel/arm så svänger du åt det hållet. Det enda på marken som det går att jämföra med är att flyga vindtunnel eller möjligtvis i vatten. Tänk dig att du gör en volt under vattnet, precis samma sak i luften fast det går mycket snabbare.

   Hoppas det var lite svar på frågorna, fråga gärna mer!

   Här har jag skrivit lite om fallskärmshoppning:
   http://lanttolife.se/fallskarmshoppning/
   Här finns några vanliga frågor:
   http://www.skydive.se/m-kurs/Vanliga-fragor.html

   Reply

 2. Åsa
  2 July, 2012 @ 05:57

  Ser fantastiskt ut. Får tacka Sara för en bra fråga och dig för ett bra svar på den. Måste testa det där någon gång.

  Reply

 3. Em
  2 July, 2012 @ 06:25

  Så himla läckert!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *