6 Comments

 1. Claes
  22 November, 2011 @ 10:17

  Jag har en enkel magnetisk Elite Volare trainer, köpt från Wiggle. http://fettdrift.se/2011/11/trainer-setupen/ Den är såpass tyst att jag kan trampa på kvällarna utan att väcka barnen på ovanvåningen iaf. Man får höja tv’n några snäpp om man vill höra. Biltema har en liknande som är lite billigare, och som tydligen ska vara helt okej. Vill man ha ännu tystare får man kika på en vätskebromsad variant, tex Elite Crono Elastogel Fluid. (Wiggle skickade först en sån till mig, men den var tyvärr trasig… Aldrig får man ha tur)

  Reply

 2. Ola
  22 November, 2011 @ 12:57

  Det finns bra och dåliga trainers, men inte ens den bästa är i närheten av samma känsla som en Monark ergometercykel. Körde mycket trainer tidigare, men sen jag skaffade en gammal Monark 818E har jag inte rört min trainer mer än högst sporadiskt. Monarken låter inte så värst mycket heller. Sexigaste träningsprylen av dem alla!!

  Reply

 3. Rickard
  22 November, 2011 @ 13:43

  Köpte en Tacx Flow (ca3,5kkr) som jag är mycket nöjd med, har cadens och wattmätare som man inte vill vara utan. Ett måste är också att skaffa speciellt trainerdäck, låter mycket mer med vanligt däck + slits som attan. Finns på XXL i bromma, bara åka å hämta. 🙂

  Reply

 4. Eva
  22 November, 2011 @ 13:43

  hej
  Jag söker också en trainer.
  har haft en tacx flow till låns nu. den har varit jätte bra, men är svindyr att köpa ny.
  Den har mätare där man ser hastighet, kadens osv.

  Elite Volare trainern har jag funderat på att köpa. Kanske Claes kan berätta lite om den? har den olika motstånd? var ställer man motstånden? Det finns ingen mätare antar jag?

  h.
  Eva

  Reply

  • Claes
   22 November, 2011 @ 21:01

   Den har ett vred som man sätter på styret med 5 olika lägen. Ingen mätare. Jag har dock kadenssensor till FR305’an, så jag kan iaf hålla koll på den och jämföra hastighet från gång till gång. Hur den relaterar till verkligheten är ju inte lönt att spekulera i och ointressant 🙂

   Reply

 5. Katarina
  22 November, 2011 @ 20:46

  En monark.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *