Sök
Stäng denna sökruta.

Testsimning i Hellas

Anna och Lisa funderar på om de ska hoppa i nu, snart eller på en gång. Idag var det dags att väcka kroppen till liv igen. Öppet vatten simning med coach Mike i Hellas. Vad kunde passa bättre än att simma si så där 3860 meter?

Coachen hade utsett tisdag till testdag. Och vad folk det kom. Tror vi var uppemot 50 stycken som drog iväg. Tre varv runt sjön skulle simmas i rask takt.

Min plan var att säga “hej, hej kroppen, hur mår du idag?” så jag tog det lugnt och simmade bara två varv inklusive paus där jag bytte simglasögon. Att simma med immiga glasögon är VÄRDELÖST. Kändes som jag var dubbelt så snabb andra varvet bara för att jag såg och kunde koncentrera mig på tekniken istället för att försöka se något genom imman …

Vad ska man ha för simglasögon då? Vad som helst bara de passar. Sedan så ska man aldrig röra glasen med sina händer. Det finns anti-fog-droppar som funkar ett tag. Och man kan spotta i glasögonen och sedan skölja med lite vatten, det funkar ett tag. Men det enda som jag tycker fungerar i 4000 meter är ett par helt nya glasögon!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Testsimning i Hellas

  1. Skriv mera om simning! 🙂 Jag suger så stenhårt, men håller sakta men säkert på att ta tag i det! Tänker dock glatt kärringsimma vansbro tjejsim på lördag…

    1. Jag hör dig. Ska bara klura på vad jag kan bidra med. Kika in på coachens sida humanambition.se så länge, han har skrivit om massor med bra övningar … Lycka till på lördag!

  2. Har just tagit upp simningen igen efter ett långt uppehåll än så länge är jag rädd för monster och håller mig i ute bassängerna…

    1. Härligt att du hittat tillbaka till vattnet. Hoppas du hittar ut i sjöarna snart (om det är något du vill alltså…)
      Jag har fått nytändning, känner mig som ett barn som forsar fram och leker i sjöar och hav! Vi pratade lite om monsterångest i bilen hem från Hellas. En hade ångest för att svanarna skulle komma och bita henne, en annan för döda fiskar och en tredje för att det ska ligga lik i vattnet. Men ingen av oss har varit med om något av det, men konstaterade att vi inte tänkte på något av det när vi var så många som simmade tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *