Min tyska älskare har anlänt

Äntligen, efter många månaders längtan, funderande, sparande och till slut beställande så är min nya älskare där den hör hemma.

Många har frågat varför jag valt just den här cykeln. Jag är ingen cykelexpert på något sätt, jag är fortfarande fascinerad över att man köper en ny dyr cykel, bara för att börja byta ut delar på den. I min värld så köper man en cykel och sedan trampar man lyckligt iväg i solnedgången. Men nej, när cykeln kommer ska man börja byta än det ena än det andra. Och pedaler, nej, det måste du självklart köpa till.

Nåväl, som tur är så har jag ett gäng cykelvänner som jag litar på. CykelguruJonas kan jag ringa mitt i natten och fråga vad Mavic Cosmic Carbone väger, och ska jag välja SRAM OG 1090 11-26 istället för Shimano 105 11-25? Och han kommer svara på grammet vad det är för skillnad i vikt, pris och prestanda. Och efteråt följer en liten föreläsning om hur man bygger dem. I love him.

Jag har velat fram och tillbaka. Testat vänners cyklar. Frågat. Stött och blött. Den ska vara bra, snabb men också snygg. Men när jag jämfört vad man får för pengarna så har jag landat i en Canyon. Sedan kom Triathlon + i min brevlåda med det här testet:

Den enda cykeln som fått full pott i alla tester sedan jag började prenumerera. Om inte förr så bestämde jag mig då. Canyon får det bli. Här kan man också läsa ett test på Canyon. (Antar att testerna hör ihop eller är gjorda samtidigt eftersom det är samma förlag som ger ut Triathlon+)

Jag återkommer med en lite mer kritiskt granskande utvärdering, men närmaste veckorna tänker jag tillåta mig vara nykär. Jag och min Speedmax ska leva tillsammans i en bubbla. Lyckliga. Tids nog så börjar man säkert hitta saker man irriterar sig på, små små saker man som till en början inte känns så farliga men som växer.

Men det kanske inte händer i det här förhållandet. Just nu ser jag i alla fall Sofie och Speedmax rida in i solnedgången. Tillsammans. Förevigt.

UPDATE: Vill du läsa om vad jag cyklar på 2017 – klicka här!

This entry was posted in Cykel. Bookmark the permalink.

12 Responses to Min tyska älskare har anlänt

 1. Jonas says:

  Så snygga ni kommer att vara tillsammans! Kul att cykelns testresultat matchar din kommande säsong så perfekt!:-)

  • Sofie says:

   Och så snabb vi kommer vara tillsammans.
   Bra poäng där – testresultatet matchar min säsong perfekt. Tänker mig 2011 som 5 poäng av 5. Med start nu. Eller på Mallis. Ladda. Ladda.

 2. mkt snygg! vitt är fint och ungefär hur opraktiskt som helst. men det är viktigare att det är snyggt. (nej jag är inte ironisk) 🙂

  • Sofie says:

   Men eller hur. Spelar ju ingen roll hur snabb man är om man inte är snygg. Eller hur var det nu?
   Well, ser fram emot många långa sköna cykelturer i sommar. Vi tar med oss Hans så vi får snygga bilder också …

 3. annastei says:

  Mycket stilig! Jag må vara något jävig, men vita cyklar är ju faktiskt snyggast! Lätt att matcha cykelkläderna med också!

  Är det barmark snart? 🙂

 4. Elin Håkansson says:

  Hej Sofie!
  Titta vad man hittar när man letar lite…en en Sofie-grymming-träningsblogg 🙂 Roligt! Träning av alla slag är underbart roligt. Jag kommer att läsa och hejja på dig.
  Kramar
  Elin Håkansson

 5. Johan M says:

  Oj vad härligt. Den där kommer ha mycket skoj ihop med.

 6. Katti says:

  ….men, var är stringtangan och hockeyfrillan (själva definitionen av tysk älskare) 😉 ? Nej, allvar, bra gjort Sofie! Good stuff belongs to good people.

 7. Lisa says:

  Och den håriga tyska bringan, den där ser inte alls tysk ut. Tänker inte erkänna att jag är avis!

 8. Pingback: Ny älskare « jessica claren

 9. Michelle says:

  Hej! Hur är cykeln? Funderar nämligen på att köpa den, då jag hört väldigt mycket gott om den!

  • Sofie says:

   I love him! Helt ärligt så är jag hittills grymt nöjd. Och när jag jämför med andra cyklar – vad jag har fått för pengarna så känner jag mig ännu gladare 🙂
   Ska dock erkänna att jag inte tävlat med den ännu, hoppas på premiär på söndag. Återkommer med fler reflektioner då…
   Såg på din blogg att du ska köra Stockholm triathlon. Kul! Lycka till, vi ses då om inte förr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *